Здравейте имам следното питане при служител назначен само в програмата ТРЗ без файла да бъде изпратен към НАП , при присъствието във ведомостта и деклариране на данните в д1 и д 6 каква корекция следва да извършва там? Д1 заличаване а, Д6 КОРЕКЦИЯ С НАМАЛЕНИЕ?И при заличаване на д1, какви данни да попълня в д 6 , за да се приеме ?
Здравейте, имам следния казус. Майка , която детето и навършва 2 години на 04.10.2022 е бременна отново и предоставя 45 дневен болничен с дата 27.06. Питането ми е какво следва от тук нататък, кои приложения да бъдат попълнени има ли право на 50% майчинство за първото дете, какво трябва да попълни, кои приложения. Трябва ли да й прекратявам отпуска, като е предоставила болничен. Моля за съдействие и предварително благодаря.
Много благодаря на всички за информацията и отделеното време. :)
В указанието към НАП ли е упоменато това? Извинявам се просто не знам как законово да се обоснова. Това , което искам да кажа е ,че като има напуснал служител от възползвалите се от данъчно облекчение чрез работодател, как пресмятаме данъка за Д6 без да прибавяме неговия данък към останалите възползвали се ? Коректно ли ще бъде така представено ?
Да , но приспадахме и неговия  данък и сега като напусна неговата част  откъде да бъде приспадана? 
Не съм се изказала както трябва.   Извинявам се. Служителя, като негов работодател по основно трудово правоотношение ползва чрез нас като работодател данъчно облекчение в размер на 450 лев. Този месец обаче напусна. Говоря за приспадането на данъка в Д6 .  Смятам на всички служители удържания данък и от данъка по ведомостта за дължим данък от трудови договори по дваждам  сумата на всички ползвали данъчно облекчение и този данък декларирам в Д6, но сега има напуснал служител от ползвалите при нас такова облекчение как се процедира в такава ситуация с такъв служител?
Здравейте, във връзка с ползването на данъчни облекчения на нашите служители. Като работодател се интересуваме , като имаме напуснал служител, ползващ такова данъчно облекчение за деца, Как в такъв случай, ще стане удържането на данъка на този служител в тази ситуация как се процедира?